NBA

Bryce Dejean-Jones'un şüpheli ölümü

Midesine isabet eden kurşun nedeniyle hayatını kaybeden NBA basketbolcusu Bryce Dejean-Jones'un ölümüyle ilgili yapılan açıklama kafaları karıştırdı.

Spor Alemi

29.5.2016 - 16:52

Paylaş:

Dün gece ABD basınında yer alan son dakika haberlerinde Bryce Dejean-Jones'un kendisine yapılan silahlı saldırı sonucunu yaşamını yitirdiği öne sürülmüştü. Ancak polisten yapılan açıklamada 23 yaşındaki basketbolcunun Dallas'taki bir apartman dairesine kapıyı kırarak girdiği, içeride uyuyan adamın da silahına uzanarak kendisini koruma amaçlı ateş ettiği ifade edildi. Dallas kentinin de içerisinde yer aldığı Texas eyaletinde vatandaşların evlerine zorla giren kişilere karşı meşru müdafaa amaçlı ölümcül güç kullanmaları serbest.

"Geleceği çok parlaktı"

Öte yandan genç basketbolcunun şüpheli ölümü NBA organizasyonunu da yasa boğdu. NBA'in patronu Adam Silver olayı 'trajik bir kayıp' olarak nitelendirirken, "Çok parlak bir geleceği vardı. NBA'e macerasıyla birçok insana ilham kaynağı oldu" ifadelerini kullandı. Minnesota Timberwolves'lu Shabazz Muhammad ise Twitter'dan yaptığı açıklamada "Dün gece en iyi arkadaşımı/kuzenimi kaybettim. Hayatınızı doyasıya yaşayın çünkü yarın hâlâ yaşıyor olacağımızın garantisi yok" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.