Barcelona: 4 Espanyol: 1

Barcelona, milli futbolcumuz Arda Turan'ın ilk 11'de başlayıp 68 dakika sahada kaldığı maçta Espanyol'u 4-1 mağlup etti. Katalan devine galibiyeti getiren goller Messi (2), Pique ve Neymar'dan gelirken, Espanyol'un tek sayısını ise Caicedo kaydetti.

Spor Alemi

6.1.2016 - 21:25

Paylaş:

İstanbul'un Bayrampaşa ilçesindeki sokaklarda başlayan hikâye, futbolun zirvesinde devam ediyor. 2011'in yazında 13 milyon euro bonservis bedeliyle yuvadan uçtu Arda Turan. Türk futbolunun en yetenekli ismiydi. Atletico Madrid'de geçirdiği dört muhteşem sezonda 177 resmi maça çıkıp 22 gol attı, 32 de asist yaptı. Sonunda da değerini katlayarak 41 milyon euro'ya dünya devi Barcelona'ya imza attı. 

6 aydır bu anı bekliyordu. İspanya'daki son maçını 17 Mayıs 2015 günü Barcelona'ya karşı oynayan Arda Turan, bu kez Barcelona formasıyla İspanya Kral Kupası (Copa del Rey) Son 16 Turu ilk maçında derbide Espanyol'a karşı sahne aldı. Teknik direktörü Luis Enrique temsilcimizi Nou Camp'a ilk 11'de sürdü. Ve maç başladı...

Arda ortaladı, Neymar kaçırdı

Arda, 4-3-3 sistemiyle dizilen Barcelona'da orta sahanın ortasındaki isim olarak görev aldı. 4. dakikada sağ tarafta topla buluştuktan sonra Neymar'a çok iyi bir orta yaptı ancak Brezilyalı futbolcu kafayı ayna güzellikte vuramayınca top kaleyi bulmadı.


Barça aradı, Espanyol attı!

Karşılaşmadaki ilk gol konuk ekip Espanyol'dan geldi. 9. dakikada Espanyol ceza alanı önünde topu Daniel Alves'ten kapan Asensio, tüm sahayı hızla katederek sağından gelen Felipe Caicedo'yu gördü. Ekvadorlu forvet de şık bir vuruşla golü atarak Espanyol'u Barcelona karşısında 1-0 öne geçirdi.

Yanıt Messi'den geldi

Barcelona 13. dakikada maçta eşitliği yakaladı. Espanyol yarı alanına atılan topa Arda baskı yaparak rakibi bozdu. Topla buluşan Suarez arkadan gelen Iniesta'yı gördü. Bu oyuncunun müthiş ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Messi de topu ağlarla buluşturarak skora denge getirdi.

Barça yine tehlikeli geldi

Katalan devi 22. dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Iniesta'nın ara pasında soldan ceza alanına giren Neymar'ın vuruşu kaleye paralel şekilde az farkla auta gitti. Brezilyalı futbolcu 24. dakikada da ceza alanında savunmanın müdahalesiyle yerde kaldı ancak hakem 'devam' kararı verdi.

Neymar yine kaçırdı

Barcelona 31. dakikada Espanyol kalesini yine Neymar'la yokladı. Topla birlikte savunmadan hızla çıkan Iniesta ortadaki Arda'yı gördü, temscilcimiz de sağdan bindiren Messi'ye topu gönderdi. Soldan hızla ceza alanına giren Neymar, Messi'nin yerden sert şekilde verdiği pasa vuruşunu yaptı ancak çerçeveyi bulamadı. 


Messi'den harika bir gol daha

Arjantinli süper yıldız Lionel Messi, 44. dakikada Barcelona'yı öne geçiren golü attı. Uzak mesafeden kazanılan serbest vuruşta topun arkasına geçen golcü oyuncu, muhteşem bir vuruşla ağları havalandırarak maçta skoru 2-1 yaptı. Uzatma dakikalarında kornerden yapılan ortada top Arda'nın önünde kaldı ancak kaleci daha önce davranarak pozisyonda topa sahip oldu.


Gol 'Geliyorum' dedi

Karşılaşmanın ikinci yarısına da fırtına gibi başlayan Barcelona, 49. dakikada farkı ikiye çıkardı. Sol kanattan paslaşılarak kullanılan kornerin ardından Iniesta ara pasla Messi'yi gördü, bu oyuncunun kale önüne çıkardığı topu da altı pasta Pique ağlara gönderdi ve maçta skor 3-1'e geldi.

Arda vurdu kaleci çıkardı!

62. dakikada gelişen kontrakta Messi sağdan ceza alanına giren Arda'ya pasını verdi. Ancak çaprazdan kaleyi gören Arda'nın sert vuruşunda kaleci Lopez gole izin vermedi. Bu pozisyon, Arda'nın maçta girdiği en net gol pozisyonu olarak kayıtlara geçti.


Alkışlarla kenarda

Barcelona kariyerindeki ilk maçına ilk 11'de başlayan Arda Turan, 68. dakikada yerini Rakitic'e bıraktı. Milli futbolcu, sahada kaldığı süre boyunca hücumdaki etkinliği kadar takım savunmasına yaptığı katkıyla da alkış topladı.


Espanyol 3 dakikada 9 kişi kaldı

70. dakikadan sonra oyun anlamında adeta pes eden Espanyol, 72. dakikada Perez ve 75. dakikada Diop'un ikinci sarı kartlarını görerek oyun dışında kalmalarının ardından maçta 9 kişi kaldı.  Espanyol kalecisi Lopez'in maç boyunca Barcelonalı futbolcuları tahrik etme çabaları da gözlerden kaçmadı. 



Suarez boş kaleye atamadı

Barcelona'nın Uruguaylı yıldızı Suarez, 80. dakikada farkı üçe çıkarma fırsatını cömertçe harcadı. Soldan kullanılan kornerde kaleci Lopez topu ıska geçti, ancak Suarez topu kafayla boş kale yerine auta gönderdi.

Kapanışı Neymar yaptı

Karşılaşmada son noktayı özellikle ilk yarıda önemli pozisyonları değerlendiremeyen Neymar koydu. 88. dakikada Messi'nin güzel pasına ceza alanında top yere inmeden vuruşunu yapan Brezilyalı yıldız, skoru 4-1'e getirerek tur yolunda takımına büyük bir avantaj getirdi. Rövanş karşılaşması 13 Ocak günü Espanyol'un sahasında oynanacak.





BARCELONA

  1 Marc-Andre ter Stegen    
  3 Gerard Pique    
  6 Dani Alves    
22 Aleix Vidal 68'
18 Jordi Alba    
  5 Sergio Busquets    
  7 Arda Turan    
  4 Ivan Rakitic 68'
  8 Andres Iniesta    
14 Javier Mascherano    
  9 Luis Suarez    
10 Lionel Messi    
11 Neymar    

YEDEKLER

25 Jordi Masip    
15 Marc Bartra    
23 Thomas Vermaelen    
24 Jeremy Mathieu    
17 Munir El Haddadi    

TD: Luis Enrique

ESPANYOL

13 Pau Lopez    
  5 Victor Alvarez    
  6 Enzo Roco    
24 Antonio Jose Raillo    
10 Abraham Gonzalez    
  9 Jorge Burgui 60'
12 Pape Diop    
16 Javi Lopez    
17 Hernan Perez    
25 Marco Asensio    
  8 Salva Sevilla  46'
  7 Gerard Moreno    
20 Felipe Caicedo    
19 Joan Jordan  41'

YEDEKLER

  1 Francesco Bardi    
  3 Ruben Duarte    
15 Michael Ciani    
28 Mamadou Sylla Diallo    

TD: Constantin Galca

STAT: Nou Camp
HAKEM: Juan Martinez Munuera
GOL: Messi (13' ve 44') Pique (49') Neymar (88') (Barcelona) / Felipe Caicedo (9') (Espanyol)
SARI: Neymar, Suarez, Pique, Messi (Barcelona) Gonzalez, Moreno, Lopez, Burgui, Roco (Espanyol) 
KIRMIZI: Perez (72') Diop (75') (Espanyol)