İspanyol basınında Arda Turan yorumları

El Mundo Deportivo “Arda, Messi’yle birlikte takımı coşturdu ve renk verdi”, Marca "İlk maçında parmak ucuna basar gibi oynadı ama katkı vereceği görüldü", AS ise "Nou Camp ona hak ettiği takdiri verdi" ifadelerini kullandı.

Spor Alemi

7.1.2016 - 10:01

Paylaş:

Arda Turan'ın ilk maç performansı İspanyol basını tarafından geçer not aldı. Hemen hemen tüm gazeteler, lejyonerimizin maç eksiği nedeniyle en iyi performansını sergilemediği, ancak yine de takımına katkıda bulunduğu görüşü üzerinde birleşti. 

"Oyunda yavaş yavaş yükseldi"

Arda'ya en geniş yeri, Katalan kulübüne yakınlığı ile bilinen El Mundo Deportivo ayırdı. Milli futbolcumuzun ilk maçındaki performansını ayrı bir tablo halinde okuyucularına sunun gazete, "Türk, ilk 11 galasını yaptı. Oyuna çok iyi başlamadı ama dakikalar geçtikçe saha içinde büyüdü. Yavaş yavaş ve takıma paralel olarak yükseldi. Sahada göze çarpmaya bayladı. 19. dakikada Gerard Moreno'ya sarı kart göstertti. Son hareketinde ise neredeyse gol atıyordu. 4-1'lik skorda onun da katkısı var" yazdı. 



"Yeni Iniesta kazandı"

Sport gazetesi, iddialı bir benzetmede bulunarak, "Öyle görülüyor ki Luis Enrique onu çok fazla kullanacak çünkü Arda'nın oyun stilini seviyor. Arda'nın mücadeleci futbolu, üç dişe (Messi-Neymar-Suarez) yardım edecek. Barça, orta sahanın diğer kanadında bir Iniesta kazandı. Topu iyi kontrol eden, oyuna derinlik kazandıran, paslar veren Arda, sezonun belirleyici maçlarında Rakitic'in yerine ilk 11'de yer bulacaktır" dedi.

"Messi ile pozisyon değiştirdi"

Ülkenin önde gelen spor gazetesi Marca da Arda Turan ve Aleix Vidal'in Barcelona ile ilk maçlarını oynamalarını ayrı bir haber yaptı ve şu ifadeleri kullandı: "Arda Turan ile Vidal, Barcelona ile gerçek bir maçta oynamanın ne olduğunu öğrendiler. İkisinin de resmi maç eksiğinin olduğu görüldü ama aynı zamanda takıma katkı saglayacakları da... Türk evine döndü ve 68 dakika oynadı. Messi ile zaman zaman pozisyon değiştirdi. Yine de Nou Camp'taki ilk maçında parmak ucuna basarak yürür gibiydi. Buna karşılık top kazanmada başarılıydı ve Barcelona orta sahasına katkıda bulundu. 62. dakikada Messi'den aldığı pas sonrası golle de tanışabilirdi. Ancak Paul Lopez izin vermedi." 

"Çıkacağını anlayınca hızlandı"

AS gazetesi ise, "Arda ve Aleix Vidal sonunda!" başlıklı haberinde; Luis Enrique'nin futbolcumuzu orta sahada Busquets ve Iniesta ile birlikte görevlendirdiğini ve Arda'nın 67 dakika boyunca iyi bir seviyede oynadığını yazdı. Gazetenin, "Arda, devre arasından sonra değiştirileceğini anlayınca hızlandı. 6 aylık sürede sadece milli takımıyla 4 maça çıkan futbolcu, adaptasyon sorunu ve hız eksiğine karşılık Nou Camp'dan hak ettiği takdiri akışlarla aldı" yorum dikkat çekti.