Arda'lı Barça için sıra Kral Kupası'nda

Barcelona ile lig maçlarında iki asist yapan Arda Turan, Kral Kupası'nda yine forma giymeyi bekliyor.

Spor Alemi

18.1.2016 - 15:11

Paylaş:

Sezon başında transfer olduğu Barcelona'da formasına 6 Ocak'ta kavuşan Arda Turan, şu ana kadar gösterdiği performansla başta Luis Enrique olmak üzere İspanya'daki bütün otoriteleri etkilemeyi başardı.

Antrenmanda golünü attı

Yeni takımıyla ilk maçına çıkacak olmanın heyecanını yaşayan Arda, Barcelona'nın maç öncesi taraftara açtığı ve binlerce kişinini izlemeye geldiği antrenmandaki güzel golüyle de taraftarlardan alkış aldı.

Barcelona'da ilk maçına Espanyol ile oynanan Kral Kupası maçında çıkan Arda Turan, bu maçta 68 dakika oyunda kalırken, 9 Ocak'ta Granada karşısında çıktığı ilk lig maçında bu kez Lionel Messi'ye yaptığı mükemmel asistle bütün dikkatleri üzerine çekti.

Espanyol ile oynanan Kral Kupası rövanş maçında da 90 dakika sahada kalan Arda Turan, yine hünerlerini lig maçına sakladı. 17 Ocak'ta Athletic Bilbao ile oynanan maça yedek kulübesinde başlayan milli futbolcu, ikinci yarının başında Arjantinli yıldız Lionel Messi'nin yerine oyuna girdi. 6-0 kazanılan maçta bu kez de Suarez'e gol pası veren Arda, iki lig maçında iki asistlik performans sergilemiş oldu.

Kısa sürede Luis Enrique'nin önemli silahlarından biri haline gelen 28 yaşındaki yıldız futbolcu, şimdi de Kral Kupası Çeyrek Final ilk maçında yine Athletic Bilbao karşısında forma giymeyi bekliyor.



Barcelona, ligdeki 6-0'lık galibiyetin ardından karşılaşacağı rakibi için çalışmalara ara vermeden başlarken, Arda Turan da yine formda olduğunu gösterdi. Antrenmandaki istekli performansıyla dikkat çeken milli futbolcunun bu kritik maçta da forma giymesi bekleniyor.

Son finalistler karşı karşıya

Bu sezon Kral Kupası Çeyrek Finali'nde karşı karşıya gelen Barcelona ile Athletic Bilbao geçen sezon finalde karşı karşıya gelmişlerdi. 30 Mayıs 2015'te oynanan finalde rakibini Lionel Messi (2) ve Neymar'ın golleriyle 3-1 mağlup ederek kupaya uzanmıştı.

Arda Turan kupaya yabancı değil

Milli futbolcu Arda Turan, Atletico Madrid forması giydiği dönemde, Kral Kupası'nı kaldırma başarısı göstermişti. 17 Mayıs 2013'te oynanan final maçında Real Madrid'i, üstelik Santiago Bernabeu'da uzatma sonunda 2-1 yenen Atletico Madrid, kupayı müzesine götürmüştü. Kupayı getiren golleri Diego Costa ve Joao Miranda'nın attığı maçta, Arda Turan da ilk 11 başlayıp 111 dakika sahada kalmıştı.

Arda, bugüne kadar İspanya Kral Kupası'nda 18 maçta forma giydi. 14 maçta ilk 11'de sahaya çıkan futbolcu, 2 gol atma başarısı gösterdi.

SPOR ALEMİ'Nİ SOSYAL MEDYADA TAKİP ETMEK İÇİN:

twitter/sporalemicomtr

facebook/sporalemicomtr

instagram/sporalemi