'Pozisyonları incelemek gerekiyor'

Türkiye Basketbol Federasyonu CEO'su Hidayet Türkoğlu, Fenerbahçe'ye geçmiş olsun dileğinde bulunarak, maçtaki hakem hataları için de daha önce de şu anda da hakemle ilgili hiç konuşmadığını belirtti.

DHA

16.5.2016 - 10:20

Paylaş:

THY Euroleague Final Four'da CSKA'ya final maçında mağlup olan Fenerbahçe'yi kutlamak gerektiğini belirten Hidayet Türkoğlu, "Bu zamana kadar çok iyi mücadele ettiler. Final maçını da iyi götürdüler, ama son toplarda CSKA gibi tecrübeli takımlar daha avantajlı oluyorlar. İlk yarı kötü oynayıp maçı uzatmalara götürdüğü için Fenerbahçe'yi kutlamak gerek" ifadelerini kullandı.

Geçen sezonki dördüncülükten sonra bu sezon finale gelindiğini hatırlatan Türkoğlu, "Bu sene finale çıktılar, bu bile büyük başarı. İnşallah seneye daha iyisini yaparlar. Bu, bizim basketbolda ne kadar ileriye gittiğimizi gösterir. Umarım gelecek senelerde Türkiye'den bir takım bu kupayı alır" dedi.

Maçın sonlarındaki hakem hatalarıyla ilgili görüşü de sorulan TBF CEO'su şu yanıtı verdi:

"Ben sporculuk hayatımda da, şu anda da hakem ile ilgili konuşmadım. Maç içerisinde her sporcunun hata yaptığı kadar hakemler de yapabilir. Pozisyonları incelememiz gerekiyor. İnşallah bir dahaki sefere diyorum. Geçmiş olsun Fenerbahçe'ye. İnşallah gelecek sene daha iyisini yaparlar."