'Robin van Persie'yi istemedim'

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, sezon başında Robin van Persie ile görüşüldüğünü doğrulayarak bu transferi istemediğini açıkladı.

TRT Spor

23.5.2016 - 10:13

Paylaş:

TRT Spor'da yayınlanan Stadyum programına konuk olan Şenol Güneş, Mario Gomez'in durumu, sezon başındaki Robin van Persie görüşmesi ve Volkan Şen'le ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Yeni sezonla alakalı transfer çalışmaları hakkında bilgiler veren Güneş, futbolcuları ayrılmadığı takdirde forvet ve orta sahaya ihtiyaçları olmadığını belirterek, savunmada sıkıntıları olduğunu söyledi. Bekler de dahil olmak üzere savunmaya takviye yapacaklarını ifade etti.

"Listemde van Persie de Gomez de yoktu"

Sezon başında Mario Gomez'den önce Robin van Persie ile görüşüldüğünü belirten tecrübeli teknik adam, "Mario Gomez’den önce kulüp Robin van Persie ile görüştü. Ben istemedim. Fakat o zaman para söz konusu değildi. Para ortaya çıkınca biz vazgeçtik, Fenerbahçe gidip aldı. Benim listemde yoktu. Zaten bizim o zaman paramız yoktu. Alacağımızı düşünmüyorduk. Benim listemde Mario Gomez de yoktu. Bunlar daha sonra ortaya çıkan oyuncular" ifadelerini kullandı.

"Gomez'le devam etmek istiyoruz"

Mario Gomez'le yola devam etmek istediklerini belirten Güneş, "Gomez’le birlikte bizde Cenk ve Mustafa var. Biz önce elimizdekilerle devam etmek istiyoruz, kadromuzu korumak istiyoruz" dedi. Alman futbolcunun Şampiyonlar Ligi ile ilgili sözlerini de değerlendiren teknik adam, "Mario Gomez'in Şampiyonlar Ligi hedeflerimiz hakkında söylediklerine katılmıyorum. O tip yorumları ancak ben söyleyebilirim. Mario Gomez gelirken, 'Şampiyonlar Ligi'nde iddialı olursanız geleceğim' dedi mi? Hayır..." şeklinde konuştu.

"Volkan Şen bize gelmek istiyordu"

Bursaspor'da görev yaptığı dönemde öğrencisi olan Volkan Şen hakkında da sürpriz bir açıklama yaparak, "Volkan Şen de bize gelmek istiyordu. Quaresma'yı tanımıyordum. Soruyordum, herkes farklı şeyler söylüyordu. Ben oynatırım, kötü bir şey olursa kadro dışı bırakırım demiştim. Geldi, formayı kaptı" dedi.