Halter

'Ülkede spor bitmiştir'

Türk ve dünya halter tarihinin efsane isimlerinden biri olan Naim Süleymanoğlu, bir tane bile Türk sporcunun yetişemediğini belirttiği halter sporunu tekrar canlandıracaklarını söyledi.

İHA

3.3.2016 - 10:23

Paylaş:

Bursa'da düzenlenen Uluslararası Yıldız Erkekler Halter Turnuvası'nın basın tanıtımına katılan Süleymanoğlu, halterin iyi bir dönemde olmadığını belirterek çarpıcı açıklamalar yaptı. Efsane halterci konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Halterin eski halini; 1990’lı, 2000’li yılların halterini tekrar ayaklandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Siz eğer marka bir sporcu çıkarmazsanız; bir Halil Mutlu, Taner Sağır, Naim Süleymanoğlu gibi bir sporcu çıkarmazsanız hiç kimse sizin müsabakanızı gidip seyretmez. Onun için ben diyorum ki marka çıkartın. Yani sporcu yetiştirin, çalıştırın. Bugün sorsanız kimse halterde bir tane isim sayamaz. Üzülerek söylüyorum olimpiyatlara yurt dışından transfer ettiğimiz bir sporcu gidiyor. Ben de Bulgaristan’dan geldim ama Türk vatandaşıyım, Türküm. Ama sen bir tane bile kendi vatandaşını yetiştiremiyorsan demek ki spor bitmiştir. Biz harekete geçtik. Anadolu’yu gezdik, Bursa’ya da geldik. Onun için tekrar halterin canlanacağına inanıyorum. Nasıl ki atletizm sporun anasıysa halter de babasıdır."