2015 yılında en çok izlenen spor karşılaşmaları

2015 yılı boyunca dünya üzerinde en fazla izleyiciye ulaşan spor karşılaşması, Hindistan ile Pakistan arasında oynanan kriket maçı oldu.

Spor Alemi

1.1.2016 - 10:50

Paylaş:

Spor tarihi boyunca tüm zamanların en fazla izlenen karşılaşması unvanı hâlâ 2014 Dünya Kupası finali. Almanya'nın Arjantin'i 1-0 yenerek şampiyon olduğu karşılaşmayı 3 buçuk milyarı aşkın kişi izledi. Aşılması zor görünen rekorun ardından ise 2012 Yaz Olimpiyatları geliyor. Sporun her branşından yarışmaların düzenlendiği olimpiyatlar, yaklaşık 2 milyar kişiye ulaşmıştı.

Peki 2015 yılı boyunca en çok izlenen spor müsabakaları hangileri oldu? Aklınızdan büyük futbol maçlarını geçirmeniz muhtemel. Ancak en çok izleyiciye ulaşan müsabaka farklı bir branştan. 



1 milyar izleyici

2015 yılında dünyada en çok izlenen spor karşılaşması, Hindistan ile Pakistan arasında oynanan kriket maçı oldu. İki takım arasında 15 Şubat Pazar günü oynanan 2015 Kriket Dünya Kupası B Grubu karşılaşmasını, yaklaşık 1 milyar insan televizyon ve çeşitli dijital platformlardan takip etti. 



Şampiyonlar Ligi finali ikinci sırada

Spor müsabakaları arasındaki reyting yarışında ikinci sırayı, Juventus ile Barcelona arasında 6 Haziran 2015 Cumartesi günü Almanya Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan Şampiyonlar Ligi finali aldı. 200'den fazla ülkede yayınlanan dev karşılaşmayı televizyon ve diğer platformlardan yaklaşık 380 milyon insan izledi.



Barcelona, Juventus'u 3-1 lik skorla yenerek 2015 Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu.



Yüzyılın dövüşü 3. oldu

"Yüzyılın dövüşü" olarak afişlerde yerini alan Floyd Mayweather Jr. ile Manny Pacquiao arasında 2 Mayıs 2015 Cumartesi günü yapılan boks maçını ise yaklaşık 300 milyon sporsever canlı olarak izledi. ABD'nin Showtime ve HBO kanallarının da "İzle ve öde" şeklinde sattığı maç, yanlızca dijital platformlardan 440 milyon dolar hasılat yaparak rekor kırdı.



Super Bowl finali milyon dolarlar kazandırdı

Yalnızca ABD'de 114 milyondan fazla insanın izlediği, 1 Şubat 2015 Pazar günü New England Patriots ile Seattle Seahawks arasında oynanan Amerikan futbolu finali Super Bowl, 2015'in en çok izlenen dördüncü spor karşılaşması oldu. Müthiş reytingi nedeniyle saniyelik reklamlar için yayıncı kuruluşa milyon dolarlar kazandıran Super Bowl, hâliyle ABD'de en çok izleyiciye ulaşan spor müsabakası oldu.

Listede kolej futbolu da var!

2015 yılında en çok izlenen karşılaşmalardan biri de Ohio ve Oregon arasında oynanan Kolej Futbolu Ulusal Şampiyonası finali oldu. Dünya çapında birçok platformda yayınlanan maçı toplamda 34 milyondan fazla kişi izledi.
 


Ve NBA finali

Cleveland Cavaliers ile Golden State Warriors arasında oynanan NBA final serisi ortalama 23 milyon 250 bin izleyiciye ulaştı. 6 maçlık seriyi kazanan taraf 4-2'yle Golden State Warriors oldu.