Anadolu Efes: 91 Fenerbahçe: 70

Basketbol Süper Ligi'nde, play-off finali 2. maçını 91-70 skorla kazanan Anadolu Efes oldu. Bu galibiyet ile beraber seride durum 1-1 oldu.

Spor Alemi

5.6.2016 - 19:40

Paylaş:

Abdi İpekçi'de oynanan karşılaşma oldukça çekişmeli başladı. Cedi Osman'ın dış atışları ile sayı bulan Anadolu Efes, pota altında Ekbe Udoh'a çare bulamadı. İlk çeyreğin sonlarında Fenerbahçe, Bobby Dixon'ın bir asist ve üçlüğü ile farkı yakaladı. Sarı-Lacivertliler ilk periyodu 29-23 önde tamamladı. 



İkinci çeyrek karşılıklı hücumlarla başladı. Vesely'nin hücum ribaundlarındaki etkili performansı ile sayı bulan Fenerbahçe, üstünlüğünü korudu. Efes hızlı hücumlarla Sarı-Lacivertliler'e karşısında sayı bulmaya başladı ve farkı eritti. Sloukas'ın yaptığı top kaybını iyi değerlendiren Efes, mücadelede öne geçmeyi başardı. Fenerbahçe, ikinci periyodun sonlarında faullerle oyuna tutundu. 2. çeyrek 47-46 Anadolu Efes üstünlüğü ile sona erdi.



Anadolu Efes üçüncü çeyreğe çok iyi başladı ve fark 58-47'ye kadar yükseldi. Savunmada oldukça başarılı bir oyun sergileyen Efes, Fenerbahçe'nin sayı üretmesine engel oldu. Çeyreğin geri kalanında rakibine nefes aldırmayan ev sahibi ekip, farkı 17'ye kadar çıkardı. Bobby Dixon'la yeniden oyuna dahil olan Fenerbahçe, farkı 10 sayıya indirmeyi başardı. Periyot, 73-59 Anadolu Efes üstünlüğü ile son buldu.



Fenerbahçe, son periyotta da sayı bulmakta zorlandı. Rakip potatan boş dönmeyen Anadolu Efes, farkı 83-62'ye kadar çıkardı. Maç Anadolu Efes'in 91-70 üstünlüğü ile son buldu.

Toplamda 4 galibiyet elde eden ekibin şampiyonluğa uzanacağı seride durum 1-1 oldu. Abdi İpekçi'de oynanan ilk karşılaşmayı 87-85'lik skorla Sarı-Lacivertli ekip kazanmıştı. Serinin 3. maçı, 7 Haziran Salı günü 20:00'de, Ülker Sport Arena'da oynanacak.

1. Çeyrek: 29-23
2. Çeyrek: 47-46 
3. Çeyrek: 73-59
4. Çeyrek: 91-70

Maçtan Notlar

Taraftarlar, maç esnasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım aleyhine tezahüratlarda bulundu. Bir bölüm taraftar ise bu sloganları ıslıklarla protesto etti.

Maça ilgi yüksekti. Sarı-Lacivertli taraftarlar Abdi İpekçi'de kendilerine ayrılan tribünü tamamen doldurdu.