Aziz Yıldırım’ın tartıştığı Rus taraftar CEO çıktı

Pazar gecesi Fenerbahçe ve CSKA Moskova arasında oynanan Euroleague finalinde saha kenarında Fenerbahçeli oyuncu Nikola Kalinic’e müdahale eden kişinin Dmitriy Vladimirovich Konov olduğu ortaya çıktı.

Spor Alemi

16.5.2016 - 12:23

Paylaş:

Dün gece Berlin'de CSKA Moskova ile Fenerbahçe arasında oynanan Euroleague finalinde Nikola Kalinic’e fiziki müdahalede bulunan CSKA Moskova tişörtlü taraftarın Rus petrokimya devi Sibur’un CEO’su Dmitriy Vladimirovich Konov olduğu ortaya çıktı.



Rus ekibinin hücumunda topu kapan fast break'e çıktığı sırada rakibinin sert darbesine maruz kalarak saha kenarına doğru sürüklenen Fenerbahçeli Kalinic, bu sırada en ön koltukta oturan Rus petrol şirketi Sibur'un CEO'su Dmitry Konov'un fiziki müdahalesine maruz kalmış ve tartışmanın fitilini ateşlenmişti. Müdahalenin ardından sinirlenen ve sonrasında devreye giren Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Dmitry Konov'la sert bir diyaloga girmişti.



Yıldırım olay anında güçlükle sakinleştirilirken, Fenerbahçe Takım Menajeri Ömer Onan ve diğer idareciler hakemden söz konusu taraftarın çıkarılmasını istemiş ancak bu konuda herhangi bir şey yapılmamıştı.



Moskova borsasındaki değeri 12.5 milyar dolar olan Sibur Holding, dünya üzerinde 70’ten fazla ülkede faaliyet gösteriyor ve 28 binden fazla çalışanı var.