NBA

Batı'nın en büyüğü Warriors

Stephen Curry ile Klay Thompson, normal sezonda 73 galibiyete taşıdıkları Golden State Warriors, üst üste ikinci kez de NBA Finali'ne taşımayı başardı.

Spor Alemi

31.5.2016 - 06:54

Paylaş:

NBA Batı Konferansı Final Serisi yedinci maçında Golden State Warriors, seyircisi önünde ilk yarısını 48-42 geride kapattığı maçı 96-88 kazanarak seriyi de 4-3 kazandı. Warriors, NBA tarihinde 35 yıllık aradan sonra konferans final serisinde 3-1 geriden gelip kazanmayı başaran üçüncü takım oldu. Daha önce 1981'de Celtics ve 1979'da Bullets bunu başarabilmişti.

Warriors bu sezon 17. kez çift haneli farkla yenik durumdayken galibiyete ulaşmayı başararak NBA'de bunu en fazla başaran takım oldu.

Curry faktörü yine devreye girdi

Serinin altıncı maçının kazanılmasında büyük pay sahibi olan Stephen Curry, yedinci maça da damgasını vuran isim oldu.  Kritik anlardaki üç sayılık isabetleriyle Thunder'ın direncini kırdı. Curry maçı 36 sayı ve 8 asist ile tamamlarken 7 üç sayılık isabet bularak yedinci maçlardaki en yüksek üç sayılık isabet sayısına ulaştı.

Klay Thompson da iyi bir maç çıkararak 11'de 6 üç sayılık isabeti buldu ve mücadeleyi 21 sayıyla tamamladı. Draymond Green de 11 sayı, 9 ribaund ve 4 asist ile oynadı.

Durant'in performansı yetmedi

Thunder tarafında Kevin Durant serinin yedi maçında da en az 25 sayı bularak Michael Jordan ve LeBron James'ten sonra konferans final serilerinde bunu başarabilen üçüncü oyuncu oldu. Durant maçı 27 sayı ve 7 ribaund ile tamamladı.

Russell Westbrook 21'de 7 saha içi isabetiyle 19 sayıda kaldığı maçta 13 asist yaptı ve 7 ribaund topladı. Serge Ibaka da 16 sayılık katkı yaptı.

NBA Final Serisi Cleveland Cavaliers ile Golden State Warriors arasında oynanacak. Serinin ilk maçı Türkiye saati ile 3 Haziran Cuma günü 04:00'te oynanacak.