Caner Erkin'in Inter'e transferi açıklandı

İtalyan Inter kulübü, resmi sitesinden yaptığı açıklama ile Fenerbahçe'den ayrılan Caner Erkin'i kadrosuna kattığını duyurdu.

Spor Alemi

1.6.2016 - 15:24

Paylaş:

Fenerbahçe'de beklenen oldu ve Caner Erkin de resmen kulüpten ayrıldı. Milli futbolcu ile ilgili açıklamayı ise yeni kulübü yaptı. 

İtalya'nın ünlü ekibi Inter, resmi sitesinden bir duyuruda bulunarak, Caner'i transfer ettiğini bildirdi. "Caner Erkin artık Mavi-Siyahlı" başlığı ile verilen haberde, "Türk savunma oyuncusu 3 yıllık imza atarak Inter'e katıldı. Sözleşmesi 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren geçerli olacak. Caner Erkin'in Fenerbahçe ile olan sözleşmesi bitmişti" ifadelerine yer verildi. Caner, Inter'den yıllık 2 milyon 250 bin euro garanti para kazanacak. Sözleşmesinde '15 maç 30 dakika ve üzeri oynarsa 250 bin euro' maddesi de bulunacak. Yıldız futbolcu Inter'in önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılması halinde de cebine 150 bin euro daha ekstra para koyacak.

İkinci yurt dışı deneyimi

Yeni sezonda Roberto Mancini'nin öğrencisi olacak 27 yaşındaki oyuncu, Inter'de Hakan Şükür, Emre Belözoğlu ve Okan Buruk'tan sonra forma giyen dördüncü Türk futbolcu unvanını alacak. Milli Takımımızın EURO 2016 kadrosunda da yer alan Caner, ligde 13 Nisan 2016 tarihinde oynanan Galatasaray derbisinden önce Vitor Pereira ile yaşadığı tartışma sonucu Fenerbahçe'de kadro dışı bırakılmıştı. Başarılı sol kanat, daha önce yurt dışında Rusya'nın CSKA Moskova takımında da oynamıştı.   




Bu arada İtalyan ekibinin transferi, Türkçe twitter hesabından paylaşması da sosyal medya üzerinde büyük ilgi gördü.