NBA

Çanlar Warriors için çalıyor

NBA Play-Off'larına tarihi bir normal sezon galibiyet rekoruyla giren Golden State Warriors, konferans finali dördüncü maçında Oklahoma City Thunder'a 118-94 yenilerek seride 3-1 geriye düştü ve elenme tehlikesiyle burun buruna geldi.

Spor Alemi

25.5.2016 - 07:07

Paylaş:

Oklahoma City Thunder NBA Finali'nin kapısını sonuna kadar araladı. Serinin deplasmandaki ilk maçını kazanan Thunder, sonrasında bir maç kaybetse de evinde aldığı üst üste iki galibiyetle seride çok büyük bir avantaj elde etti.

Ev sahibi takım yine iki yıldızıyla galibiyete uzandı ancak Russell Westbrook maça damgasını vuran isim oldu. 36 sayı, 11 ribaund ve 11 asist ile triple-double yapan Westbrook, 1993'te Charles Barkley'den sonra son şampiyon takıma karşı play-off'ta 30 sayıya ulaşarak triple-double yapan ilk oyuncu oldu.

Kevin Durant 26 sayı, 11 ribaund, 4 asist, 4 top çalma ve 3 blok ile hem hücumda hem de savunmada oldukça etkili bir performans sergiledi. Serge Ibaka ve Andre Roberson da 17'şer sayılık katkıda bulundular.

Golden State Warriors'ta MVP Stephen Curry 19 sayıda kalırken, Klay Thompson 26 sayı ile takımının en skorer ismi oldu. Harrison Barnes da 11 sayı ile takımda çift haneli skor üretebilen üçüncü oyuncu oldu.

Bu play-off'larda çift haneli farkları yakaladığı sekiz maçta sekiz galibiyet alan Thunder, seride 3-1 öne geçerek çok önemli bir avantaj yakaladı. Serinin beşinci maçı 27 Mayıs Cuma günü Türkiye saati ile 04:00'te Golden State Warriors'ın evinde oynanacak.