Cantona-Deschamps kavgası büyüyor

Futbolun efsane isimlerinden Eric Cantona, Didier Deschamps'ın Karim Benzema ve Hatem Ben Arfa'yı milli takıma almamasını ırkçı yaklaşımına bağlayarak, "Belki de kendisi Fransa'da, gerçek Fransız ismi taşıyan tek kişi olabilir. Bu nedenle seçimini normal görüyorum" dedi. Ünlü teknik adam da Cantona hakkında dava açacak.

DHA

27.5.2016 - 14:29

Paylaş:

Fransız futbolunun iki önemli ismi mahkemelik oluyor. Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps'ın, kendisi hakkında İngiliz basınına açıklamalarda bulunan Eric Cantona'yı mahkemeye vereceği belirtildi. Deschamps'ın avukatı Carlos Brusa, "Cantona'nın kabul edilemez, karalayıcı ve küçük düşürücü iddialarını mahkemeye taşıyacağız" diye konuştu.

34 kez Fransa Milli Takımı formasını birlikte giyen eski takım arkadaşlarının arasını, Manchester Unitedlı eski yıldızın EURO 2016 kadrosu için yaptığı yorumlar bozdu. Cantona, Deschamps'ın 23 kişilik kadroya Karim Benzema ve Hatem Ben Arfa gibi Kuzey Afrika kökenli oyuncuları almamasını eleştirip, bunu bilerek yaptığını söyledi.

Cantona, "Benzema ve Ben Arfa çok iyi bir oyuncu. Deschamps gerçekten tam bir Fransız isim. Belki de kendisi Fransa'da gerçek Fransız ismi taşıyan tek isim olabilir. Kendisinin ailesinde hiçbir karışık köken yok, saf Fransızlar. Bu sebepten Benzema ve Ben Arfa'yı kadroya almamasını normal görüyorum" şeklinde konuştu.