CSKA'dan Fenerbahçeli yıldızlara kanca

Fenerbahçe Basketbol Takımı'nı iki yıldızı Ekpe Udoh ve Jan Vesely'ye CSKA Moskva talip oldu. Bogdan Bogdanovic'in de NBA'ye gitme ihtimali var.

Fanatik

18.5.2016 - 10:34

Paylaş:

Basketbolda tarihinin en başarılı kadrosunu kuran Fenerbahçe, bunu koruyabilmek için yaz döneminde terleyecek gibi görünüyor. Koç Zeljko Obradovic, Euroleague'in final basın toplantısında “Seneye de buradayım ve şampiyon olmak için elimizden geleni yapacağız” demişti. İşte bu mesajın ardından iç transferde düğmeye basıldı.

Buna göre öncelik, çok değerli oyunculardan kurulu kadroyu koruyup, ardından takviyeler yapmak. Bu kapsamda sözleşmeleri bitecek olan Jan Vesely, Ekpe Udoh ve Bogdan Bogdanovic’in takımda kalması için ilk teklifler sunuldu.

Vesely yüksekten uçtu

Ancak sezon içinde NBA’den ve CSKA Moskova’dan teklif alan Jan Vesely’nin kalmak için 3 milyon Euro civarında bir para istediği öğrenildi. Genel menajer Gherardini’nin ısrarı üzerine transfer edilen ve 900 bin Euro’ya oynayan Ekpe Udoh da pota altında eksiği bulunan CSKA Moskova’nın ilgi alanına girdi. 

Top Obradovic'te

Bu iki yıldızın dışında NBA hakları Phoenix’te bulunan Bogdan Bogdanovic’in de durumu belirsiz. Sezon içinde “NBA için acele etmeyeceğim, mental ve fizik olarak kendimi hazır hissettiğimde gideceğim” diyen Sırp skoreri Phoenix Suns ısrarla istiyor. Kanarya’nın maddi olarak NBA takımları seviyesine çıkması mümkün değil. İşte burada Obradovic’in devreye girip bu üç öğrencisini de ikna etmesi bekleniyor.