Adanaspor

Engin İpekoğlu'ndan Aziz Yıldırım yorumu

Adanaspor'u şampiyon yapan Engin İpekoğlu, "Aziz Yıldırım entresan bir adam. Benim Fenerbahçe’ye gelmemde payı çok büyük. Beşiktaş’tan aldı getirdi beni" derken, bir gün bu iki takımdan birini çalıştırmayı istediğini söyledi.

Akşam

26.4.2016 - 09:50

Paylaş:

PTT 1. Lig'de büyük bir sürprize imza atarak şampiyon olan Adanaspor'un teknik direktörü Engin İpekoğlu, basına açıklamalarda bulundu. Göreve geldikten sonra yalnızca bir yenilgi alan ve 20 maçının 16'sını kazanarak adeta destan yazan teknik adam, Fenerbahçe'ye transfer sürecini de anlattı. İpekoğlu, "Aziz Yıldırım entresan bir adam. Benim Fenerbahçe’ye gelmemde payı çok büyük. Beşiktaş’tan aldı getirdi beni. O zaman futbol şubesinin başındaydı" dedi. 

"Onunla geçinmek kolay değil"

İpekoğlu, Yıldırım'la ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: "O zamanki profiliyle şimdiki çok farklı. Fenerbahçe’de başkanlık yapabilmek için herkesle iyi geçinen, iyi insan modeli olmaz. Çünkü 30 milyona yakın kişi başkanın ağzına bakıyor. Bazı davranışları beğenilmeyebilir ama böyle bir camianın başkanı da her şeyi dört dörtlük yapamaz. 18 yıldır bu külübe hizmet ediyor. Çok iyi bilirim; gelirlerin dar olduğu dönemde Aziz Başkan maddi olarak çok hizmet verdi. Onunla geçinmek kolay değildir, kavga dövüş içindedir. Hak aramakta haklı. Böyle olması çok doğal."

"Beşiktaş arayı kapattırmaz"

Bir gün iki eski takımı Fenerbahçe veya Beşiktaş'tan birini çalıştırmayı çok istediğini de vurgulayan başarılı teknik adam, şampiyonluk yarışını ise, "Matematiksel olarak Fenerbahçe’nin şansı var ama Beşiktaş bu puan farkını kapattırmaz” şeklinde yorumlandı.