Galatasaray: 1 Fenerbahçe: 0

Ziraat Türkiye Kupası finalinde kazanan taraf, Fenerbahçe'yi Lukas Podolski'nin 30'uncu dakikada kaydettiği golle 1-0 yenen Galatasaray oldu. Sarı-Kırmızılı ekip böylece Avrupa vizesi aldı Aslan, UEFA'nın 1 yıl men cezasını gelecek sezon çekecek ve sonraki sezon yeniden Avrupa arenasına çıkabilecek.

Spor Alemi

26.5.2016 - 23:12

Paylaş:

Sezona tüm dünyanın konuştuğu müthiş transferler yaparak giren Fenerbahçe, ligi Beşiktaş'ın ardından ikinci tamamlayarak hayal kırıklığına uğradı. Rakibinden daha kötü bir sezon geçiren Galatasaray ise 51 puanla 6'ncı oldu. Mayıs ayında iki takımın elinde de sadece Türkiye Kupası kalmıştı. Fenerbahçe, kupaya uzanarak taraftarını biraz olsun sevindirmenin, Galatasaray ise Avrupa vizesi alarak cezasını gelecek sezon çekme şansı yakalamanın peşindeydi.

Hakem Mete Kalkavan'ın ilk düdüğü çaldığında sahada etkili bir Galatasaray vardı. Sarı-Kırmızılılar, rakip kaleyi bol bol yokladı. Fenerbahçe rakip kalede varlık gösteremediği gibi rakibinin pozisyon bulmasını da önleyemedi. 30'uncu dakikada Lukas Podolski cezayı kesti ve Sarı-Kırmızılılar 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

Mücadelenin ikinci yarısında roller değişti. Wesley Sneijder'in oyundan çıkmasıyla Galatasaray oyundaki üstünlüğünü yitirdi. Fenerbahçe topla daha çok oynamaya başladı. Ancak Sarı-Lacivertliler aradığı pozisyonları bir türlü bulamadı. 90 dakika sonunda Antalya Arena Stadyumu'nda gülen taraf Galatasaray oldu. Sarı-Kırmızılılar, bu galibiyetle hem kötü geçen sezonda ezeli rakibini yenerek müzesine bir kupa götürdü hem de Avrupa vizesi alarak UEFA'dan aldığı cezanın uzamasının önüne geçti.

GALATASARAY

  1 Fernando Muslera    
22 Hakan Balta    
23 Lionel Carole    
26 Semih Kaya    
64 Jason Denayer    
  7 Yasin Öztekin    
  8 Selçuk İnan    
10 Wesley Sneijder
21    Aurelien Chedjou (46')
52 Emre Çolak    
11 Lukas Podolsk
18 Sinan Gümüş
55   Sabri Sarıoğlu (65')

T.D.: Jan Olde Riekerink

FENERBAHÇE

40 Fabiano Ribeiro    
  3 Hasan Ali Kaldırım    
  4 Simon Kjaer    
19 Şener Özbayraklı
77   Gökhan Gönül
53 Abdoulaye Ba    
  5 Mehmet Topal    
  6 Josef de Souza    
17 Nani    
20 Volkan Şen    
26 Alper Potuk
50   Lazar Markovic (68') 
11 Robin van Persie
  9   Fernandao (46')

T.D.: Vitor Pereira

STAT: Antalya Arena
HAKEMLER: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar
GOL: Lukas Podolski (30') (Galatasaray)
SARI: Fernando Muslera, Semih Kaya, Hakan Balta, Yasin Öztekin (Galatasaray( - Alper Potuk (Fenerbahçe)