Lionel Messi sanık koltuğunda

Vergi kaçırmaktan 22 ay hapsi istenen Lionel Messi, mahkemeye verdiği ifadede, imza attığı anlaşmaların detaylarını bilmediğini söyleyerek kendini savundu.

AA

2.6.2016 - 16:09

Paylaş:

Barcelona'nın yıldız futbolcusu Lionel Messi, hakkındaki vergi suçlamalarından dolayı 2. kez mahkemeye gelerek sanık koltuğunda ifade verdi. 2007-2009 yıllarında reklam gelirlerinden 4.1 milyon Euro'luk vergi kaçırmakla suçlanan ve hakkındaki 3 farklı mali suçtan 22 ay 15 gün hapis cezası talep edilen Arjantinli, kendisi gibi sanık durumunda olan menajeri ve babası Jorge Horacio Messi ile bu sabah Barcelona Mahkemesi'ne geldi.

Sakal bıraktığı görülen ve takım elbiseyle mahkemeye gelen Messi'yi çok sayıda basın mensubu karşıladı. Bu arada ünlü futbolcuyu görmek ve cep telefonlarından fotoğraf çekmek için bazı mahkeme çalışanlarının da işlerini bırakıp, giriş kapısında Messi'yi beklemeleri dikkati çekti. Ayrıca Barcelona Kulübü Basın Sözcüsü Josep Vives ve kulüp özel güvenlik müdürü de futbolcularını yalnız bırakmadı. 

Arjantinli futbolcunun daha önce Eylül 2013'te verdiği ifadeye benzer şekilde, kendisinin reklam anlaşmalarıyla ilgili görüşmelere katılmadığını, bu anlaşmaların detayları ve mali yönleriyle ilgili hiçbir bilgisinin olmadığını, sadece imza attığını söylediği belirtildi. 

Yarınki son duruşmada savcılık, devlet avukatlığı ve savunma avukatları son belgelerini sunacak. Ardından ileri bir tarihte karar açıklanacak.