Manisaspor'a Holosko darbesi

2007-2008 sezonunda Holosko'yu Beşiktaş'a satan Manisaspor, yıllar sonra bu transfer sebebiyle para cezasına çarptırıldı.

Spor Alemi

8.1.2016 - 19:47

Paylaş:

Manisaspor’un başı, 2007- 2008 sezonunun devre arasında Beşiktaş’a satılan Filip Holosko'nun bonservis bedeli sebebiyle dertte. Tarzanlar, yıldız futbolcuyu o dönem 5 milyon euro ve Burak Yılmaz ile Koray Avcı’nın bonservisleri karşılığında Beşiktaş’a satmıştı. Manisaspor’la ''Holosko’nun 6 milyon euro üzeri bir bedelle satılması halinde bonservisinden kendilerine yüzde 10 pay verileceği'' şeklinde 7 Ocak 2006’da sözleşme imzalayan menajerlik firması FSASRO, bu transfer sebebiyle kulübe dava açtı.

Şirket, Manisaspor'un aldığı 2 futbolcuyla birlikte toplam bonservis gelirinin 6.5 milyon euro olduğunu iddia etti. Manisa 1’inci Asli Hukuk Mahkemesi, 1 Ekim 2015’te konuyla ilgili kararını vererek menajerlik şirketini haklı buldu. Kulübün adı geçen menajerlik şirketine 672 bin 918 euro (2.4 milyon TL) ödeme yapmasına hükmedildi.

Kararın kendilerine Aralık ayının son haftasında ulaştığını belirten Manisaspor ikinci başkanı Mustafa Karakaş da konuyla ilgili “Davayı Yargıtay’a taşıdık. O dönem transferden 5 milyon euro alınmış, iki futbolcu da kulübümüze bedelsiz verilmiş. Yargıtay’ın bizi haklı bulacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.