Mersin BŞB'den şike iddialarına yanıt

Kadınlar Basketbol Ligi'nde düşmeme mücadelesi veren Edirnespor'un, Mersin Büyükşehir Belediyespor hakkındaki suçlamalarına Güney ekibinden sert karşılık geldi.

Spor Alemi

31.3.2016 - 13:00

Paylaş:

Ligde geçtiğimiz hafta Mersin BŞB ile Adana ASKİ arasında oynanan maçın TBF TV’den canlı yayınlanmaması üzerine harekete geçen Edirnespor karşılaşmanın incelenmesini istedi. Kendisi gibi ligde kalma mücadelesi veren Adana ASKİ’nin kazandığı maçta ev sahibi ekibin yıldızı Angel McCoughtry’nin oynamaması da Edirnesporluları kızdırdı. Bunun üstüne oyuncunun sakat olduğunu gösteren bir sağlık raporu paylaşan Mersin takımının bu belgesindeki tarihin 30/12/1899 olarak yazılması ise tartışmaları daha da alevlendirdi. 

Yasal yollara başvuracaklar

İşte tüm bu gelişmeler ve ASKİ yenilgisi ile ilgili iddialar üzerine bir açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediyespor Kulübü şu ifadeleri kullandı: “30.03.2016 tarihinde Adana Aski takımıyla yaptığımız maçla ilgili yapılan asılsız iddia ve suçlamalar kulübümüzü ziyadesiyle üzmüştür. Bu asılsız iddia ve iftiralar kulübümüzün şahsiyetine, tüzel kişiliğine, temsil ettiği kamuoyu ve sporcularımıza alenen hakarettir. Bu iddia ve iftiraları fütursuzca ortaya atanlarla ilgili kulübümüz yasal yollara başvuracaktır.”