Formula 1

Şimdiden 2017'e hazırlanıyor

Formual 1 takımlarından Force India takımı daha şimdiden 2017 sezonu hazırlıklarına başladı.

Spor Alemi

18.5.2016 - 16:15

Paylaş:

Sezonun ilk yarışlarında istediği performansı elde edemeyen Formula 1 takımı Force India takımı, İspanya Grand Prix'inde değişikliklere gitmişti. İspanya etabında yeni bir ön kanat, taban ve sidepodlar dahil bir çok güncelleme ile Formula 1 severlerinin karşısına çıkmıştı. 

2017 sezonundaki büyük kural değişiklikleri nedeni ile Force India takımı kaynaklarını daha şimdiden yeni sezondaki aracına aktarmayı planlıyor. 

Takımın başkan yardımcısı olan Bob Fernley yaptığı açıklamada, "Herkes gibi biz de 2017 projesi üstünde çalışmalar yapıyoruz. Geçiş tam belli olmasada an meselesi ve muhtemelen çok uzakta değil. Performans açısından normal bir sürüşle ihtiyacımız olan yerde olabilir miyiz? Buna bakıyoruz ancak sezonun bitmesine daha uzun zaman var. Araca yeni bir şey koyduğunuzda onu optimize etmek bir kaç yarış sürüyor. Bu hafta gerçekleştirilen testler, bu sürenin kısalması açısından önemli olacak. Ardından nerede olduğumuza bakacağız çünkü mümkün olduğu kadar kısa sürede 2017 projesine odaklanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.