Torku Şekerspor, 'parasızlıktan' kapatıldı!

Farklı spor branşlarının uluslararası organizasyonlarını ve hatta Olimpiyat Oyunları'nı düzenlemeye talip olan Türkiye'nin en büyük bisiklet kulübü Torku Şekerspor, 'gelir yetmezliği' yüzünden kapatıldı.

Spor Alemi

13.1.2016 - 21:20

Paylaş:

Torku Şekerspor'un faaliyetlerine, Torku Holding yönetim kurulunun aldığı kararla son verildi. Gerekçe olarak ise reklam gelirlerinin giderleri karşılayamaması ve devletin de destek olmamaması gösterildi.

Bunun işaretleri geçtiğimiz temmuz ayında verilmişti. Türkiye Bisiklet Turu ile aynı klasmanda olan ve Çin'de düzenlenen Qinghai Gölü Bisiklet Turu yarışına Torku Şekerspor katılamamıştı. 2014 yılında yarışın 9. etabını Ahmet Örken ile kazanan takımın bu yılki yarışta yer almamasının sebebi 'bütçenin aşılmasıydı'. 

70 yıldır faaliyet gösteren Torku Şekerspor'un bisiklet şubesinde küçülmeye gidileceği konuşulmaya başlanmış, bu kadar ileri gidileceği ise 'öngörülememişti'. MTBTR'de yer alan habere göre, Torku Holding İcra Kurulu, şubeyi kapatma kararı aldı. Durum, takımın sportif direktörü Mehmet Şafakçı ile üç sporcuya bildirildi. Kendisine asgari ücret üzerinden bir anlaşma teklif edilen Şafakçı, bunu kabul etmemişti. Holding yönetim kurulu,  mâliyeti azaltmak için yurt dışı yarış ve kamp sayılarını azaltmayı önerdi ama bu da reddedildi.

Alınan karara göre Torku Şekerspor'un sözleşmeleri 31 Aralık 2015'te biten 'büyükler' kısmı tamamen feshedildi. 'Gençler' kısmında ise Batuhan Özgür, Hikmet Erdoğan, Sinan Onat ve Halil İbrahim Dilek tutulacak. Ancak bu sporcular 2016 yılının sonunda 'büyük' kategorisine yükselecek ve Torku takımı tamamen kapanacak.

Futbol ve basketbol branşlarına çok ciddi yatırımların yapıldığı, Olimpiyat Oyunları'nı düzenlemeye talip olan Türkiye'nin en büyük bisiklet kulübünde yaşanan bu gelişmeye vurdumduymazlığın yol açtığı çok açık. Ülkemizde gelişmeye çalışan bisiklet branşına destek olmak yerine, gelir beklemek hayret verici. Konunun takipçisi olacağız.