TSYD'den bayrak skandalı

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), 53 yıldır derneğin kullandığı logoyu ani bir kararla değiştirdi. Futbol topundan ibaret olan yeni logoda Türk bayrağının bulunmaması tepki topladı.

Hürriyet

11.1.2016 - 17:04

Paylaş:

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD)'nin kısa süre önce sessiz sedasız yaptığı logo değişimi üyelerin tepkisine neden oldu. 53 yıllık logonun değiştirilme kararı TSYD Yönetimi tarafından alınırken, konu hakkında üyelere bilgilendirme yapılmadı. Yeni logoda futbol topunun yer alması ve Türk bayrağının kaldırılmış olması tepkilerin dozunun artırdı.

Kızılyalın: Fikrimiz alınmadı

TSYD İstanbul Şubesi Başkanı Arif Kızılyalın, Genel Merkez tarafından belirlenen yeni logonun kendilerinin bilgisi dışında yapıldığını açıkladı ve kararı alan TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir ile yönetimine sert eleştirilerde bulundu.

Logo tasarımında ciddi yanlışlıklar olduğunu savunan Kızılyalın, "Adında Türkiye olan bir derneğin logosundan Türk Bayrağı çıkartılamaz. İstanbul Şube Başkanı olarak yeni logodan bilgim yok. Olsa fikir üretir, bu işe kesinlikle izin vermezdim. Ayrıca logoyu genel kapsamda da çok beğenmedim. Eski logomuz sporun anası olarak kabul edilen atletizmi içeren bir figüre sahipti. Yenisi ise futbol ağırlıklı. Biz futbol yazarları derneği değil spor yazarları derneğiyiz" ifadeleriyle TSYD yönetimini eleştirdi.

TSYD'nin Türk bayrağı bulunan eski logosu:




TSYD'nin 53 yıl sonra değişen ve Türk bayrağı yer almayan logosu: