Türkiye ev sahipliğini kaybetti

29 Şubat - 6 Mart tarihleri arasında Ankara'da düzenleneceği açıklanan 2B Dünya Kadınlar Buz Hokeyi Şampiyonası, Türkiye'den alınarak İspanya'ya verildi.

DHA

19.1.2016 - 14:24

Paylaş:

Türkiye, terör gerekçesiyle bir dünya şampiyonası ev sahipliğini kaybetti. Daha önce Ankara'da düzenleneceği açıklanan 2B kategorisi Dünya Kadınlar Buz Hokeyi Şampiyonası, "terör olayları" gerekçesiyle İspanya'ya alındı.

Uluslarası Buz Hokeyi Federasyonu, dört gün önce yapılan değerlendirme toplantısında şampiyonanın Türkiye'den alınıp İspanya'ya gönderildiğini resmi yazıyla Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu'na bildirdi.

Avustralya, Yeni Zelanda, İspanya, Meksika, İzlanda ve Türkiye'nin mücadele edeceği şampiyona öncesinde, bazı ülkelerin rezervasyonlarını iptal ettiği belirtildi. Bazı ülkelerin Türkiye'deki terör olayları gerekçesiyle Ankara'ya gelmek istemediğini bildirmesi üzerine IIHF şampiyonun ev sahipliğini değiştirme kararı aldı.

Spor Bakanlığı devreye girdi ancak karar değişmedi

Bu karara itirazda bulunan Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu, red cevabı alınması üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı'na başvurdu. Bakanlık da uluslarası federasyonla temasa geçerek Türkiye'nin güvenliği ile ilgili garanti yazıları gönderdi. Bu çabalar da yeterli olmadı ancak yazışmaların devam ettiği öğrenildi.